Cum era cu responsabilitatea ?

La invitatia lui Dragos Dehelean, imi dau cu parerea asupra campaniilor de CSR desfasurate, in 2010, in Romania. Pentru mai multe info si opinii despre Bilantul Responsabilitatii Sociale 2010, click here.

1. Care sunt primele 3 companii pe care le apreciezi cel mai mult pentru cum s-au implicat in societate in 2010 si de ce?

Desi folosesc bicicleta din an in pasti, proiectul care mi-a atras atentia cel mai mult a fost Cicloteque, dezvoltat de UniCredit. Sper sa nu se opreasca aici si sa reuseasca sa transforme Bucurestiul intr-o capitala cat de cat verde 😉

Am mai urmarit cu interes BCR-ul, care vad ca se implica activ in rezolvarea problemelor sociale si care implementeaza proiecte destepte. Mi-a sarit in ochi Start! Business, o super initiativa de dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale ale studentilor cu ajutorul angajatilor BCR.

A mai fost Coca Cola, campania cu condusul ecologic, care nu m-a atins in mod direct pentru ca nu am carnet.

2. In ce masura marile companii au raspuns in 2010 asteptarilor tale in privinta implicarii in societate?

In 2010, daca tot a fost criza, companiile au zis ca CSR-ul poate sa mai astepte. Au fost si sunt destule probleme in societatea romaneasca pe care companiile ar putea sa le rezolve partial/in totalitate. Din pacate, cele mai multe companii fac CSR doar pentru ca asa le recomanda agentiile de comunicare cu care lucreaza. Inca n-au inteles ca CSR-ul e un instrument care poate aduce beneficii imense. Personal, cred in companiile care fac CSR pe bune. Par mai umane. Stim cu totii ca principalul scop al unei companii este sa vanda, dar aspectul asta ramane in planul doi atunci cand vedem ca ea incearca sa rezolve problemele societatii care o gazduieste.

3. Ce asteptari ai de la companii in privinta responsabilitatii sociale pentru 2011?

Sper sa nu mai desfasoare campanii doar de ochii lumii. De asemenea, imi doresc sa investeasca mai mult in CSR si sa inteleaga ca o comunicare continua si coerenta + o atitudine pozitiva si implicata inseamna construirea unei bune reputatii. Ar fi frumos daca aceste campanii ar fi mai mediatizate, dar acest aspect intra in gradina presei.

Mi-ar placea sa vad mai mult CSR facut de Banca Transilvania 😀 De prin 2008, nu n-am mai auzit de niciun proiect implementat de ei.

4. Ce esti dispus sa faci pentru a le stimula pe companii sa fie mai responsabile in 2011?

In principiu, aleg produsele si serviciile companiilor care se implica social. Nu e un criteriu definitoriu, insa tin cont de aspectul asta (traiasca online-ul!). Sunt dispusa sa ii vorbesc de bine si sa scriu despre campaniile implementate, mai ales daca simt efectele in mod direct.

About Anca

04.04.1986, incapatanata si cam egoista. Apreciez bucuriile mici, oamenii frumosi si gandurile cu sambure. Si-mi place sa zbor.

2 comments

  1. Pingback: Ultima săptămână a bilanţului responsabilităţii sociale « Vorba Corinei

  2. Pingback: Bicicletele sus pentru Cicloteque la Bilanţul Responsabilităţii Sociale « Cicloteque

Leave a comment