Reactivă

Când spun cuvântul ăsta, am senzația că urmează să citesc o poezie de dragoste. Asta-mi inspiră “reactivă“. Dragoste și cer pulverizat de avioane cu reacție. Și e numai “vina” lui Doru Davidovici și a cărților sale, din ale căror pagini răzbat motoare cu reacție, culorile stratosferei și mirosul de kerosen ars. Pentru mine, aviația reactivă = Doru și mulți alți piloți temerari, ce-au străpuns albastrul sau încă fac asta cu avioanele lor supersonice.

Asociația “Aripi Românești” și Muzeul Național al Aviației Române organizează, în perioada 25 iunie – 25 iulie 2011, la sediul muzeului, expoziția fotografică aniversară ce marchează 60 de ani de la zborul primelor avioane militare cu reacție în România.

Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 25 iunie 2011, începând cu ora 10.00, și are ca reper temporal ziua în care a căpitanul aviator Aurel Răican a decolat, pentru prima dată, la bordul unui avion reactiv, de pe Aerodromul Ianca.

Advertisements

About Anca

04.04.1986, incapatanata si cam egoista. Apreciez bucuriile mici, oamenii frumosi si gandurile cu sambure. Si-mi place sa zbor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: