Asul regăsit

Abia acum mi-a picat fisa că am cam lipsit din peisaj in ultima vreme. Amestecul de lipsă de timp cu sesiune, lipsă de chef și un mare vârtej de gânduri m-au ținut departe de blog. Revin însă pentru a vă anunța că sâmbătă, 6 februarie, la Muzeul Aviației va avea loc vernisajul expoziției de fotografie de aviație ce îl are ca personaj principal pe Dan Valentin Vizanty.

Comunicatul dat azi de Aripi Românești spune așa (în cazul în care nu ați auzit de Dan Vizanty…):

Dan-Valentin Vizanty (Botoşani, 09.02.1910 – Paris, 12.11.1992), pilot de vânătoare, comandant de escadrilă şi de grup cu gradul de lt. comandor aviator, a comandat Escadrila 43 Vânătoare PZL-11F între iunie 1941 şi august 1942, pentru ca de la 1 august 1943 până la 23 august 1944 să fie comandantul Grupului 6 Vânătoare (IAR-80) ce avea ca misiune apărarea Bucureştiului şi a zonei petroliere Ploieşti, în timpul bombardamentelor anglo-americane. De la 23 august 1944 a comandat Grupurile 1 şi 6 Vânătoare pentru ca apoi, în cadrul Corpului Aerian Român să continue campania din vest (Transilvania, Ungaria, Cehoslovacia) la comanda Grupului de Vânătoare nr. 1 (de la 8 septembrie 1944 până în august 1945). Pentru faptele sale, Dan-Valentin Vizanty primeşte Ordinul Mihai Viteazul acordat de Regele Mihai. Dupa instalarea regimului comunist, este marginalizat, pentru ca mai târziu să fie arestat pentru uneltire contra noului regim.

Așadar, AR și familia Vizanty vă așteaptă, sâmbătă, la Muzeul Aviației.

Mulțumiri lui Mihai Grecea și adviser|chillimedia pentru sprijinul acordat 😉

About Anca

04.04.1986, incapatanata si cam egoista. Apreciez bucuriile mici, oamenii frumosi si gandurile cu sambure. Si-mi place sa zbor.

2 comments

  1. popa

    “Așadar, AR și familia Vizanty vă așteaptă, sâmbătă, la Muzeul Aviației.”
    dar tu nu vii?

  2. Anca

    Nu, n-am ajuns.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: