Despre oameni

oana pellea

Jurnalul Oanei Pellea n-a făcut decât să mă transpună, într-o manieră neobișnuită, într-o lume aparent greu accesibilă. Până la urmă, și-a pus pe hârtie “o bucată de carne”, o felie din viață. Și de ce spuneam “aparent greu accesibilă” ? Pentru că, dacă vreun jurnalist sau orice om interesat cu adevărat de viața și de familia ei, i-ar fi adresat niște întrebări de bun-simț, sunt sigură că i-ar fi răspuns cu dragă inimă. Pentru că așa e Oana Pellea, un om care vrea să dăruiască din preaplinul său.

În cele câteva ore petrecute cu cartea în brațe, am avut senzația că ma aflu într-o cameră cu multă lumină caldă și curată, iar filmul vieții sale, cu dorul de părinți, de actori, de oameni, mi se închipuie aievea. Am urmat-o în toată lumea, pe toate scenele pe care a jucat, i-am stat alături în spital și la Tismana. Asta mi-a inspirat cartea: dragoste, credință și mult dor.

E uluitor cum Oana Pellea își alege cuvintele astfel încât să nu strivească pe nimeni. Poate că ar trebui să ne gândim mai des la vorbele pe care le aruncăm, la judecățile pe care le facem și la nepăsarea cu care îi tratăm uneori pe ceilalți. Mi s-a confirmat încă o dată că în România mai există oameni frumosi care-și prețuiesc semenii. Oana Pellea e unul dintre ei.

Photo by Alex Gâlmeanu

About Anca

04.04.1986, incapatanata si cam egoista. Apreciez bucuriile mici, oamenii frumosi si gandurile cu sambure. Si-mi place sa zbor.

3 comments

  1. eu

    Da ..e un om foarte frumos.Din pacate sint putini.Am dat de un blog unde Jurnalul este desfintat si Oana Pellea atacata intr un mod penibil si fara absolut nici un argument.Culmea toti comentatorii lucreaza in MEDIA.Nu inteleg deloc acest atac.De ce ?Doar din antipatie si cu siguranta multa invidie! Multa agresivitate gratuita am gasit in acele comentarii! Stau si ma intreb totusi DE CE?Sigur succesul deranjeaza….dar chiar asa?Ma bucura tare insemnarea ta.Una din problemele Romaniei este chiar asta-Calcarea in picioare a valorilor! Imi pare rau pt denigratorii Oanei Pellea.Dar chiar mai exista oameni ormali care gandesc si traiesc frumos!Felicitari pentru postare!

  2. Mi-ar placea sa-mi imprumuti TU aceasta carte…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: